EINDHOVEN – Halverwege augustus hebben maar liefst 456 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hun intrek genomen in het VB Gebouw. Dit voormalige kantoorpand en inmiddels Rijksmonument, beheerd door Holland2stay, dient de komende  jaren  (maximaal 10 jaar) als studentenhuisvestiging. In slechts één week tijd heeft Holland2stay vrijwel alle bewoners warm verwelkomd in hun nieuwe thuis.

De eigenaren van het VB Gebouw(Ten Brinke en BPRE), hebben in nauwe samenwerking met de TU/e en de gemeente Eindhoven alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat de studenten zich meteen thuis voelen. De kamers zijn ruim en comfortabel en er zijn gemeenschappelijke keukens en woonkamers ingericht.

Een opvallend kenmerk van de nieuwe bewoners is de diversiteit. Meer dan veertig procent van hen komt uit Nederland, China en India en in totaal zijn er maar liefst 55 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd. 28 procent van de studenten is vrouwelijk de leeftijden variëren tussen 17 en 38 jaar. Dit alles maakt het VB Gebouw tot een bruisende en diverse gemeenschap.

De komende jaren zullen deze studenten dit iconische gebouw als hun thuisbasis beschouwen, terwijl het geleidelijk wordt omgevormd tot een nieuw woonpark. Het VB Gebouw in Eindhoven belooft een bruisende en multiculturele hub te worden voor de academische gemeenschap van de TU/e.

Lees ook: https://www.ed.nl/eindhoven/voormalig-hoofdkantoor-philips-aan-boschdijk-is-veranderd-in-studentenflat-fijner-dan-in-het-centrum~a028f3f7/

Afbeelding afkomstig van Juan Vrijdag / DCI media