Ten brinke, trudo en vb gebouw grond bv presenteren visie vb-terrein

Om het woningtekort in Eindhoven terug te dringen, heeft Woningstichting Trudo de handen ineengeslagen met VB Gebouw Grond BV, een samenwerking van Ten Brinke Vastgoedontwikkeling en BPRE. Met de transformatie van het iconische VB-gebouw en de herinrichting van het gebied eromheen, verwachten de partijen 400 tot 700 betaalbare woningen te realiseren in en rondom het voormalige hoofdkantoor van Philips aan de Boschdijk.

Behoud van karakter in groende omgeving

Op maandag 26 september 2022 presenteerden Trudo en VB Gebouw Grond BV een eerste visie op het VB-gebouw en het gebied rondom het gebouw. VB Gebouw Grond BV transformeert het VB-gebouw, Trudo realiseert een aantal woningen op het oude parkeerterrein voor het gebouw. In de visie blijft het opvallende, monumentale karakter van het VB-gebouw behouden. Het voormalige kantoor krijgt een complete herbestemming: de oude kantoren maken plaats voor appartementen. Ook is er ruimte voor winkels. Het gebouw voegt daarmee belangrijke functies toe voor de directe omgeving. Op het terrein rondom het gebouw wil Trudo zo’n 195 sociale huur- en koopwoningen bouwen. Er is veel aandacht voor groen en het gebied wordt autoluw: parkeren kan uitsluitend bij de entree van het plangebied en onder het aan te leggen woondek.

In gesprek

Op de inloopavond presenteerden de partijen hun visie voor het VB-gebouw. Hier kregen bewoners en geïnteresseerden een eerste opzet te zien. De schetsontwerpen zijn gemaakt door stedenbouwkundig bureau Diederendirrix en landschapsarchitect Buro Lubbers in samenwerking met Faam Architects. Verschillende experts waren aanwezig om vragen te beantwoorden en om met de bezoekers in gesprek te gaan. Omwonenden werd bovendien gevraagd hun ideeën te delen, zodat deze meegenomen kunnen worden in de verdere ontwikkeling van het plan.

Belangrijke bijdrage aan woningvoorraad

De nieuwbouw en de transformatie van het oude Philips-kantoor leveren een aanzienlijke bijdrage aan de stedelijke opgave om meer betaalbare woningen te realiseren voor het sociale- en middensegment. De start van de bouw staat vooralsnog gepland in 2024.

https://www.ed.nl/eindhoven/maximaal-700-woningen-in-en-bij-voormalig-philips-hoofdkantoor-aan-boschdijk-in-eindhoven~a2dbfd4e/

Copyright: 2022 Michel Teeuwen Eindhovens Dagblad

https://www.trudo.nl/nieuws/trudo-en-vb-gebouw-grond-bv-presenteren-visie-vb-terrein