VB gebouw in Eindhoven aangewezen als Rijksmonument

Wij zijn trots dat het voormalig Philips hoofdkantoor (VB-gebouw) officieel is aangewezen als Rijksmonument. Samen met Bekke & Partners, architectenbureau FAAM en woningcorporatie Trudo kijken wij er naar uit om dit iconische gebouw en bijbehorend terrein weer een toekomstbestendige invulling te geven.

Woensdagmiddag 23 februari vond de feestelijke officiële aanwijzing tot Rijksmonument plaats van het voormalige Philips-hoofdkantoor aan de Boschdijk in Eindhoven.

Het welbekende monumentenbordje werd door directeur Susan Lammers van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) in het bijzin van wethouder Rik Thijs, overhandigd aan Albert ten Brinke als eigenaar namens Ten Brinke en Bekke & Partners uit Eindhoven.

“Als het gebouw straks zijn nieuwe functie krijgt, zoeken we een ereplaats voor het bordje”, aldus Albert ten Brinke. Daarbij vooruitlopend op de herontwikkelingsplannen die er zijn voor het iconische gebouw met het omliggende terrein.

Samen met FAAM Architects uit Eindhoven en lokale woningcorporatie Trudo, die een deel van het terrein heeft gekocht voor woningbouw, wordt momenteel gewerkt aan de nieuwe plannen.

https://www.ed.nl/eindhoven/oude-philips-hoofdkantoor-in-eindhoven-nu-echt-rijksmonument-een-vergimmes-duur-gebouw-zei-meneer-frits-ooit~ab7f6cc8/

https://studio040.nl/nieuws/artikel/voormalig-philips-hoofdkantoor-boschdijk-wordt-rijksmonument